Månedens virksomhedsprofil: Allpack ApS

DE MENER DET FAKTISK - OG GØR NOGET VED DET
Tekst af Elisabeth Viksnins

Allpack i Pandrup fik - i begyndelsen af maj 2023 - besøg af godt tre håndfulde erhvervsledere fra virksomheder i Jammerbugt Kommune. Erhvervsforeningen Jammerbugt havde inviteret sig selv og medlemsvirksomheder til et par aftentimer med netværk og primært fokus på Allpacks historie og eventuelle planer for fremtiden.

Lige så hurtigt som du kan sige “PICK, PACK OG SHIP’ - lige så hurtigt vokser virksomheden på Bransagervej i Pandrup.

Allpack har lige fejret 2 års fødselsdag - og enhver mor ville både fortvivle over den hastighed, med hvilken ‘barnet’ vokser ud af sit tøj - men samtidig være ret stolt over hvor godt det trives - med hjerne og hjerte på rette sted.

Direktør og pakkemester John Luther

At gøre en forskel
En måske ganske slidt frase - (påstanden her er helt for redaktionens egen regning) - kan møde skuldertræk, når den i mange sammenhænge anvendes i flæng.

De mener det faktisk hos Allpack - og har konkretiseret, hvor og på hvilke fem områder de netop vil “gøre en forskel”. Fem områder, som har direkte adresse til det, som kunder kan forvente i et samarbejde med virksomheden i Pandrup.

Et stort antal virksomheder med primært fokus på e-handel - i Danmark og i udlandet - samarbejder med Allpack. For disse virksomheder betyder det outsourcing af lagerfaciliteter, pakning, forsendelse, logistik og lagerstyring - og dermed også økonomi til ressourcer/personale.

“Med os i ryggen, siger John Luther, direktør og ejer af Allpack, betyder det rent faktisk, at vores kunder kan koncentrere sig om det, der har høj værdi - salg, kundepleje og mersalg.

Jeg er samtidig overbevist om, at vi gør en forskel. Vi mener de statements og de løfter, vi giver på de fem områder. Vores position i markedet på kun to år skyldes helt givet, at vi agerer i overensstemmelse med vores løfter - og når vi siger:

-> Fordi tiden gør en forskel
-> Fordi fleksibilitet gør en forskel
-> Fordi prisen gør en forskel
-> Fordi service gør en forskel
-> Fordi erfaring gør en forskel

Var det nu klogt?
Erhvervslivet (og alle vi andre) gyser stadig, når marts måned (og især den i 2020) nævnes. I marts 2021 - lige midt i endnu en Coronaplaget tid - besluttede John Luther at etablere Allpack. Efter grundig refleksion besluttede han samtidig, at han egentlig ikke var bange for Corona. Måske havde han skelet til vækst hos Netflix - og det viste sig, at Corona betød enorm vækst i nethandel. Vækst og højere indsats hos den målgruppe og det markedspotentiale, som John Luther skulle i dialog med.

Efter 2 år i markedet holder John Luthers plan - og ikke mindst økonomien. Der er plads til investering, optimering og udvikling.

Der samarbejdes i øjeblikket med ekstern leverandør på udvikling af nyt IT-system, der skal effektivisere håndtering af de cirka 30.000 varenumre og optimering af processerne. Direktør John Luther ser ganske tilfreds ud, når han fortæller om gevinster og nyskabelser i forbindelse med overgang til nyt system. Blandt andet kan fysiske vægte til vejning af forsendelser afskaffes. Informationer om varers vægt vil fremgå af stregkoder og systemet vil kunne fortælle, hvilken kassestørrelse, der skal anvendes til forsendelsen.

At tid er en vigtig faktor - jf. de fem løfter - sættes der med nyt IT-system yderligere fokus og handling på. Optimering vil kunne betyde, at pakker kan sendes afsted nogle timer tidligere end med nuværende system og proces.

Udvidelse og tid til at tænke bæredygtigt
Allpack har pt. 700 m2 på 1. sal og 170 m2 i stueetagen på Bransagervej 10 - og samtidig med etablering af nyt system er aftalt og planlagt udvidelse med en stor hal i umiddelbar tilknytning til eksisterende base. En af de gode vaner fra nuværende hverdag følger med. I de flest mulige sammenhænge, tænker Allpack-holdet også bæredygtighed. Blandt andet genanvendes 98 pct. af pap og papkasser.

Inspireret af en enorm energi i Pandrup-virksomheden og de gode vinde, der mildt og venligt blæser over Allpack, fik John Luther spørgemålet om mulighed for “etablering af Allpack 2 et andet sted i Danmark”.

“Måske svarede direktøren - hvis det rigtige viser sig… Men nu skal vi lige udvide her, hvor vi er - og så må vi se”.

Læs mere om Allpack på: allpack.dk

------------

Kortere vej til inspiration, større netværk og værdifuld sparring

Erhvervsforeningen Jammerbugt ønsker at skabe værdi for kommunens erhvervsliv ved at agere base for et tværfagligt netværk og for arrangementer, der - ud over at tilføre ny indsigt - giver erhvervslivet mulighed for at mødes - sådan “face to face”. Det er Erhvervsforeningens vision at gøre afstanden til sparring, inspiration og udvikling kortere. Værdien i at mødes betyder, at kontakt mellem virksomhederne i hverdagen bliver naturligt - og at andre øjne på en ide kan vendes on-line eller i telefonen.

En fælles mission om at sætte fokus på tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft og nye borgere til Jammerbugt Kommune - er også Foreningens opfordring til erhvervslivet i Kommunen - og dermed base for drøftelse i regi af Erhvervsforeningen.

Erhvervsforeningens medlemsvirksomheder repræsenterer bredt erhvervslivet i Jammerbugt Kommune.

Følg os på Facebook: www.facebook.com/ErhvervsforeningenJammerbugt