Kåring af Årets Iværksætter 2022

Erhvervsforeningen Jammerbugt har i samarbejde med Vækst Jammerbugt kåret Årets Iværksætter 2022.

Mandag den 21. november på Kulturhuset Blokhus blev et velbesøgt arrangement med ca. 75 spisende og glade gæster. Formanden for erhvervsforeningen, Brian Bertelsen bød velkommen og gav en kort motivering af de nominerede virksomheder.


Brian Bertelsen holder velkomsttale.

Efter middagen var der indlæg ved Jan Larsen, direktør i Aalborg Håndbold, der meget levende fortalte om håndboldklubbens rejse mod at være det førende lokomotiv på håndboldfronten. Underholdende backstage-historier var med til at krydre foredraget. Tak til Jan Larsen.


Jan Larsen, direktør i Aalborg Håndbold.

Publikum var i rigt mål med til at give den gode stemning.

Sidste års prismodtager Thorupstrand Fiskehus, Jannie Olesen, fortalte levende om hvordan det forløbne år er gået med forretningen. Trods stigende energipriser er det lykkedes at holde godt gang i spisestedet med pæn tilgang i antal besøgende.


Jannie Olesen, uddannet kaospilot, fortæller.


Aftenens hovedpunkt var præsentationen af de tre nominerede:

Rødhus Café og Isbar v/ Louise og Rasmus Gorell Mackenhauer
Tømrerfirmaet Jonas Rødbro ApS v/ Jonas Rødbro
Allpack ApS, Pick Pack and Ship lagerhotel v/ John Luther

 

Rødhus Café og Isbar (se filmen her).
er indbegrebet af iværksætteri midt i det naturskønne Rødhus.

Bag virksomheden står familien Gorell Mackenhauer med ægteparret Louise og Rasmus samt deres børn.

Familien ejer og driver også Rødhus Gamle Skole Bed & Breakfast, foruden også at drive og udleje Rødhus Sauna, der er en saunavogn på Rødhus Strand.

Familien er med Rødhus Café og Isbar nomineret til Årets Iværksætterpris, fordi de mange initiativer, der er igangsat tilsammen har løftet Rødhus som turist- og oplevelsesområde.

På Rødhus Café og Isbar tænkes der i de bredere oplevelser med intimkoncerter, atmosfære på den nybyggede strandterrasse og en autenticitet, der er med til at understøtte og løfte Rødhus.

Familien lægger stor vægt på brugen af lokale og økologiske råvarer i madlavningen samt på et godt samarbejde med lokale leverandører.

 

Tømrerfirmaet Jonas Rødbro (se filmen her)

I 2016 var Jonas Rødbro udlært hos Keld & Johs., og 31. januar 2018 etablerede Jonas Rødbro Tømrerfirmaet Jonas Rødbro ApS.

Virksomheden kom godt fra start med en varebil og en lærling foruden Jonas Rødbro selv. Med en omsætning det første år på 1,3 millioner kr. satte Jonas Rødbro sig nye mål og lavede en femårsplan.

Jonas Rødbro var nomineret til Årets Iværksætterpris i 2021, og man må konstatere, at den tidligere lagte plan holder, og at det går godt for virksomheden, hvorfor Jonas Rødbro igen i år er nomineret til Årets Iværksætterpris.

Virksomheden er i dag en tømrer- og byggevirksomhed, der udfører al slags byggearbejde, store som små opgaver, og som primært beskæftiger sig med hovedentrepriser på sommerhuse og tilbygninger til sommerhuse beliggende i Blokhus, Hune og langs vestkysten.

I dag beskæftiger Jonas Rødbro gennemsnitligt over året 13 medarbejdere med forskellige kompetencer foruden Jonas Rødbro selv.

Til trods for den noget turbulente tid i de seneste par år med pandemi, materiale mangel og stigende priser har firmaet Jonas Rødbro fortsat sine normale driftsaktiviteter og formået at opretholde både indtjening og konsolidering, og er begyndt at bygge andre steder, bl.a. opførelse af to huse på Sjælland.

 

Allpack ApS Pick Pack and Ship lagerhotel (se filmen her)
er ejet af John Luther.

Virksomheden er beliggende i Pandrup Erhvervspark og driver lagerhotel og pakkecenter for webshopejere, og sørger for at webshopejernes ordrer, som også automatisk modtages direkte i Allpack’s system, at disse ordrer plukkes, pakkes i kasser og forsendes med fragtmand ud til slutbrugeren.

Allpack er således en vigtig samarbejdspartner, hvor kunderne har outsourcet al lager og logistik incl. forsendelse til Allpack.

Kundetyperne er brede og Allpack håndterer både store og små virksomheder. Ompakning og sortimentspakning er også noget Allpack tilbyder at løse, foruden tømning af containere med kundernes forskellige produkter samt at uploade fotos af kundernes enkelte produkter og tilhørende produktbeskrivelser på den enkeltes egen hjemmeside.

Allpack er nomineret til at modtage Årets Iværksætterpris fordi John Luther på kort tid har formået at opbygge en virksomhed med en god kundekreds og er i gang med at videreudvikle virksomheden med flere webshops, investeringer i IT og ansættelse af lagerpersonale til de ca. 1.000 m2, der allerede er ved at være i underkanten af behovene, da Allpack har vækstet pænt det seneste år.

 

Den festlige aften blev afsluttet med at afsløre Årets Iværksætter 2022, Tømrerfirmaet Jonas Rødbro ApS v/ Jonas Rødbro – stort tillykke med prisen, der består af et pengebeløb fra Erhvervsforeningen Jammerbugt på 5.000 kr., som kan anvendes efter eget valg samt et diplom.